RECOMANDĂRI DE IGIENIZARE PENTRU MATERIALE TEXTILE

SISTEM DE CODIFICARE
6 noiembrie 2014
Curatenie generala
10 februarie 2022

RECOMANDĂRI DE IGIENIZARE PENTRU MATERIALE TEXTILE

Lavetele textile de curățare profesionale sunt realizate din materiale de înaltă calitate și au un impact convingător cu performanțele lor excelente de curățare. Pentru a-și păstra funcționalitatea în utilizarea zilnică pentru cât mai mult timp posibil, este foarte importantă îngrijirea lor. Mai jos regăsiți o listă de reguli care trebuie respectate pentru spălarea textilelor de curățare profesionale. Atenție! Respectați întotdeauna reglementările legale.

 

Prima dată când utilizăm mopurile

Înainte să fie utilizate pentru prima dată, mopurile și lavetele din microfibră trebuie să fie pre-spălate la 95 °C. Acest lucru întărește cusăturile și îmbunătățește capacitatea de absorbție a fibrelor.

Spălați separat

Curățarea textilelor din microfibre și materialele care au firele groase, trebuie spălate separat. Acest lucru previne dăunarea firelor. Pentru lavetele din microfibră, în special, ar trebui să fie utilizate plase de spălare. 

Curățați murdăria grea cum e noroiul sau nisipul

Atunci când spălați pe jos, murdăria sau nisipul se prind în mop. Acesta este motivul pentru care pardoselie trebuie să fie măturate sau aspirate înainte de spălare. Genul acesta de murdărie poate deteriora mopurile și poate dăuna mașinii de spălat. 

Nu umpleți până la refuz mașina de spălat

Pentru a atinge rezultatul optim de spălare, trebuie să existe suficient spațiu în cuva mașinii de spălat. Doar atunci când mopurile și lavetele se pot deplasa liber în tambur murdăria va fi spălată eficient. Lăsați o treime sau măsura unei palme din hubloul mașinii liberă.

Folosiți doar detergent în mașina de spălat

Detergentul trebuie utilizat doar în ciclul principal de spălare. Detergentul trebuie ales pentru a corespunde tipului de material al mopului și gradului de murdărie de pe mop. Atunci când dozați detergentul, trebuie respectate instrucțiunile producătorului. Dacă este posibil, nu utilizați nici un înălbitor care conține clor și nu folosiți alte procese de albire agresive. Nu folosiți balsam de rufe! 

Spălați mopul cu programul de pre-spălare 

Spălarea mopurilor ar trebui să implice cel puțin un ciclu de pre-spălare cu apă rece. Nu folosiți detergent în pre-spălare pentru a preveni fibrele să fie deteriorate prin reacții chimice cu reziduurile de la agentul de curățare. În plus față de curățarea reziduurilor de la agenții de curățare, pre-spălarea îndepărtează, de asemenea, murdăria desprinsă de pe mop. Acest lucru îmbunătățește considerabil rezultatul spălării. Materialele textile de curățare nu pot fi spălate la temperaturi mai mari decât cele specificate!

Fiți atenți la temperatura de uscare (pentru uscătorul automat) 

Temperatura recomandată la uscător pentru materialele textile de curățare nu ar trebui depășită. Temperatura prea mare poate deteriora fibrele textilelor. 

Depozitați lavetele și mopurile uscate 

Materialele textile de curățare trebuie depozitate uscate. Depozitarea acestora umede poate avea ca rezultat apariția mucegaiului. 

Verificați periodic mașina de spălat 

Funcționarea ireproșabilă a mașinii de spălat este esențială pentru un standard bun de spălare. Ar trebui să se facă verificări periodice la: 

– Furtunul de evacuare: verificați dacă acesta nu este îndoit și că gaura de evacuare este mai jos decât mașina de spălat; 

– Cuva: verificați să nu fie deteriorată și sau cu murdărie (îndepărtați dacă există); 

– Sertarul pentru detergent: verificați să fie curat și îndepărtați reziduurile dacă este necesar. În plus, vă recomandăm respectarea intervalelor de service ale mașinii de spălat. Acest lucru înseamnă că unele componente sensibile ca elementul de încălzire sunt verificate în mod regulat

Tehnologia microfibrei
1) Fibră obișnuită;

2) Microfibra

Superioritatea produsului se datorează microfibrei, de înaltă calitate, care diminuează efortul și are rezultate perfecte. În acest fel, acest proces de curățare a podelelor garantează un aspect atrăgător și cea mai bună întreținere a calității parchetului.

DESPRE MICOFIBRĂ

Microfibrele se referă la fibre ale căror fire individuale sunt mai fine decât 1 dtex (prescurtarea de la „Decitex”). 1 dtex înseamnă: 10.000 de metri din aceste extrem de fine fire individuale cântăresc doar 1 gram! Prin comparație: microfibrele sunt de două ori mai fine decât fibrele de mătase (cele mai subțiri fibre naturale), de trei ori mai fine decât fibrele de bumbac și de șase ori mai fine decat părul uman. Un alt avantaj este și faptul că în comparație cu alte materiale, microfibrele cu aceeași greutate au un volum semnificativ mai mare. În plus, datorită procesului de producție, suprafața unei microfibre este semnificativ mai mare decât cea a țesăturilor convenționale. Ca urmare, acestea oferă o mult mai mare „suprafață de contact” pentru absorbția de murdărie decât fibrele utilizate în mod obișnuit și mopurile din material textil. Datorită fineței, microfibrele sunt capabile să curețe mecanic, chiar și în microporii suprafețelor pe care ochiul uman nu le vede, și disolvă ușor murdăria și o reține.

SUNA ACUM