CUM LUCRĂM CU SUBSTANȚELE CHIMICE DE CURĂȚARE

SISTEM DE CODIFICARE
6 noiembrie 2014
Curatenie generala
10 februarie 2022

CUM LUCRĂM CU SUBSTANȚELE CHIMICE DE CURĂȚARE

PURTAȚI ECHIPAMENT DE PROTECȚIE ADECVAT

În principiu, alegerea echipamentului de protecție adecvat depinde de substanțele de curățare și dezinfectare folosite. Legislația privind substanțele periculoase reglementează modul special în care ar trebui să fie folosite aceste produse chimice, față de produsele uzuale de curățat. Dozarea produselor constituie o fază foarte critică, deoarece aceasta implică lucrul cu produsul concentrat. Echipamentul individual de protecție depinde de produsele care urmează să fie utilizate, precum și de identificarea acestora. Echipamentul individual de protecție include:
Ochelari de protectie

Ochii trebuie să fie protejați, în special atunci când dozăm substanțe periculoase, deoarece chiar și cel mai mic contact poate duce la leziuni ireversibile și orbire.

Manusi de protectie

În funcție de produsul utilizat, pot fi necesare mănuși de protecție specială în momentul dozării. Informații mai detaliate cu privire la acest lucru pot fi găsite în fișa tehnică de securitate, în instrucțiunile de utilizare sau pe etichetă.

Îmbrăcăminte și încățăminte de lucru

Când curățați, purtați îmbrăcăminte potrivită (pantaloni lungi, de exemplu, în combinație cu șorțul de curățenie) și pantofi de lucru, care sunt complet închiși în partea din spate. Acest lucru vă protejează să nu vă răniți cu mașinile de curățare grele și dă o impresie optică bună pentru clienți.

Asigurați ventilare corectă:

Ca o măsură de precauție, ar trebui asigurată o aerisire suficientă atunci când se lucrează cu substanțe chimice.

Turnați produsul în apă, nu invers:

Pericol de formare de spumă. Din punct de vedere al sănătății și al siguranței, acest aspect este decisiv în cazul contactului cu ochii, dacă este produsul concentrat (apă pe produs) sau soluția diluată (produs pe apă).

Niciodata nu amestecati produsele:

Ca rezultat al amestecării necontrolate, produsele își pierd efectul. Anumite componente pot conduce la formarea de gaze toxice, de exemplu, atunci când acizii (pentru curățare instalații sanitare sau decalcifiere) sunt amestecați cu produse clorurate (care elimină mucegaiul, înălbitori). Gazul rezultat este toxic.

Dozarea corectă a produselor de curățenie:

Întotdeauna, mai întâi se umple cu apă rece găleata. Apoi, adăugați produsele de curățare în conformitate cu instrucțiunile de dozare ale producătorului (de exemplu, cu cupa de măsurare sau cu capacul de dozare). Acest lucru previne formarea de spumă în exces.Nu utilizați niciodată apă caldă, s-ar putea declanșa reacții nedorite în combinație cu produsele de curățare. Aspiratoarele moderne sunt create pentru a fi utilizate cu apă rece!

 

Folositi produsele in recipientul original

Nu folosiți alte sticle pentru păstrarea produselor de curățare. Conținutul trebuie să fie întodeauna conform cu eticheta de pe sticla de produs.

Folosiți apă rece:

Ca regulă, apa caldă (temperatura de peste 30°C), nu doar distruge agentul de curățare și dezinfectantul, dar, de asemenea, dăunează mâinilor chiar și prin mănușa de cauciuc. Ca rezultat al căldurii, porii se deschid, astfel încât microorganismele, murdăria și alte material pot pătrunde mult mai adânc.

SUNA ACUM